Ustaişi Beyoğlu

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği, Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin sunduğu katkılarla hayata geçirilen Ustaişi Beyoğlu projesi Eylül 2015- Ağusto 2016 tarihleri arasında Kültür Kenti Vakfı tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yaratıcı endüstrilerin, İstanbul’un sahip olduğu zanaat mahalleleri ile ilişkilerini ve bu ilişkiden doğan yaratıcı potansiyellerin görünürlüğünün desteklenmesi ile birlikte hem yaratıcı aktörlerin zanaat ağı potansiyelini hem de her ikisinin birlikteliğinden doğan özgün ve yaratıcı kimliği pekiştirmek amaçlanmıştır. Beyoğlu'ndaki zanaat atölyeleri, metal, ahşap, cam, kostüm, müzik aleti, avize ve abujur atölyeleri çağdaş çıraklık programıyla güncel eğitim sisteminin parçası haline getirilirken, zanaatkarlar ile ünversite öğrencileri, meslek lisesi öğrencileri, yerli ve yabancı yaratıcı endüstri profesyonelleri ve öğretim görevlileri proje kapsamındaki diğer etkinliklerle bir araya getirilmiştir.