II. Beyazıt Sempozyumu

Beyoğlu Belediyesi, Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Topkapı Sarayı ve Kültür Kenti Vakfı iş birliği ile Sultan II. Beyazıt Han’ın Beyoğlu’na ve imparatorluğun kurumsallaşması adına yaptığı katkılarını incelemek ve ölümünün  500.  yılı anması sebebiyle gerçekleştirilmiş bir sempozyumdur. Sultan II. Beyazıt Han dönemi fetihlerden çok imparatorluğun kurumsallaşması, şehircilik, eğitim ve kültür-sanat alanında birçok eserin hayata geçmesi ile anılmaktadır. Bununla birlikte, Sultan II. Beyazıt Han’ın özellikle çok kültürlülük ve donanmaya yaptığı katkılar, dış politika ve strateji noktasında büyük öneme sahiptir. 2012 yılında gerçekleştirilen bu sempozyumda, Sultan II. Beyazıt Han’ın İstanbul’un fethinden sonra imparatorluğun kurumsallaşması noktasında izlediği politikalar alanında uzman pek çok akademisyen, araştırmacı gazeteci ve tarihçi tarafından tekrar tartışmaya açılmıştır.