Demokrasi Kuşağı

Demokrasi Kuşağı Projesi İsveç Başkonsolosluğu desteği, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kültür Kenti Vakfı tarafından 2013-2015 yılları arasında Beyoğlu'nda gerçekleştirilmiştir. Lise çağındaki gençlerin demokrasi ve insan hakları konularında bilinç ve duyarlılıklarını geliştirerek Beyoğlu’nda uzun yıllardır süregelen çok kültürlü yaşam geleneğinin canlı kalmasına katkı sağlanması projenin temel hedeflerinden olumuştur. Proje kapsamında, Beyoğlu ilçesi sınırları içinde bulunan azınlık okullarıda dahil olmak üzere 8 farklı liseden gençlerin kendilerini özgür ve güvende hissettikleri demokratik bir ortam içerisinde akranlarıyla sanatsal üretim yapmalarına olanak sağlayan pek çok farklı etkinlikler organize edilmiştir. Yürütülen sanat atölyelerinde hazırlanan konser, dans gösterileri ve video sunumları projenin kapanış etkinliğinde veliler, öğretmenler, okul müdürleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle paylaşılmıştır.