Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi

Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi, Bernard vanLeer Vakfı desteği ve Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde 2012 yılından bu yana Kültür Kenti Vakfı tarafından çalışmalarına deavm etmektedir. Bu proje temel olarak 0-8 yaş arası çocuk sahibi olan ebeveynlerle gerçekleştirilen eğitimler aracılığıyla çocuğun bütüncül gelişimini destekleyerek, onun iyilik halinin korunmasını hedeflenmektedir. Ebeveynlere yönelik eğitim ve seminerlerin yanı sıra grup motivasyon etkinlikleri, çocuk iletişimini pekiştirecek atölyeler ve ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetleri de projeye katılım gösteren ebevyn ve çocuklara sunulmaktadır. Bugüne kadar gerçekleştirilen 143 seminerlere 2145 kişinin katılımıyla çocuğun iyilik halinin korunması alanında Beyoğlu merkez olmak üzere ciddi adımlar atılmıştır. Ayrıca ilgili konuların basın, medya ve eğitim kurumları aracılığıyla gündeme taşınmasıyla yaygın farkındalıkçalışmaları da proje kapsamında yürütülmektedir.