Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi

Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi, Bernard vanLeer Vakfı desteği ve Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde 2012 - 2017 yılları arasında Kültür Kenti Vakfı tarafından yürütülmüştür. Bu projede temel olarak 0-8 yaş arası çocuk sahibi olan ebeveynlerle gerçekleştirilen eğitimler aracılığıyla çocuğun bütüncül gelişimini desteklenmesi, onun iyilik halinin korunması hedeflenmiştir. Ebeveynlere yönelik eğitim ve seminerlerin yanı sıra grup motivasyon etkinlikleri, çocuk iletişimini pekiştirecek atölyeler ve ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetleri de projeye katılım gösteren ebeveyn ve çocuklara sunulmuştur. Proje süresince gerçekleştirilen 143 seminere 2145 kişinin katılımıyla çocuğun iyilik halinin korunması alanında Beyoğlu merkez olmak üzere ciddi adımlar atılmıştır. Ayrıca ilgili konuların basın, medya ve eğitim kurumları aracılığıyla gündeme taşınmasıyla yaygın farkındalık çalışmaları da proje kapsamında yürütülmüştür.