Beyoğlu95

Beyoğlu95 Projesi, Bernard van Leer Vakfı'nın mali ve teknik desteği ve Beyoğlu Belediyesi iş birliği ve ev sahipliğinde Kasım 2017 tarihi itibariyle Kültür Kenti Vakfı tarafından yürütülmektedir.

Beyoğlu95 projesi ile, Beyoğlu bölgesinde 0-3 yaş grubu çocuklara yönelik hizmet ve altyapı kapasitesini çocuk dostu bir kent anlayışı ile güçlendirerek, Beyoğlu bölgesinde yaşayan en dezavantajlı 120 aile ve çocuklarına gerekli izleme, bilgilendirme ziyaretleri yapılarak mümkünse bebeğin anne karnından itibaren iyilik halinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Böylelikle mevcut çocuk temelli çalışmalara sürdürülebilir bir bakış açısıyla 0-3 yaşa yönelik bilgiler eklenerek Beyoğlu’nda sağlıklı nesillerin gelişimine katkıda bulunulacaktır.​

Proje kapsamında ayrıca 0-3 yaş arası çocuklar ve ailelerine yönelik park ve yeşil alanlar tasarlanırken, gerçekleşecek seminer, konferans ve atölye çalışmaları ile kamuoyunda erken çocukluk ile ilgili farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.