Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php54/sess_14vnnp8h7mnh9t6m76c2gm5i01, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/fbegflpg/domains/kulturkentivakfi.org/public_html/index.php on line 9
Beyoğlu95 Yaz Pikniği

Kültür Kent Vakfı yürütücülüğünde, Beyoğlu Belediyesi ve Sosyal Market Vakfı iş birliği ile Bernard van Leer Vakfı'nın teknik ve finansman desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu95 Projesi, 0-3 yaş arası çocukluk gelişiminin önemine dikkat çekmek amacıyla ev ziyareti temelli, İstanbul95 programına bağlı yürütülen bir aile rehberliği programıdır. Proje kapsamında ayrıca 0-3 yaş arası çocuklar ve ailelerine yönelik park ve yeşil alanlar tasarlanırken, gerçekleşecek seminer, konferans ve atölye çalışmaları ile kamuoyunda erken çocukluk ile ilgili farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

22 Haziran Cumartesi günü Hasköy Sahili'nde gerçekleştirilen ve 200 çocuk ve ebeveynin katıldığı etkinlikte, çocukların ve ailelerin eğlenceli vakit geçirmesi ve eğlenirken öğrenmeleri amacıyla Eğlenceli Bilim Atölyesi ve Zihin Jimnastiği Atölyesi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, geleneksel sokak oyunları, koca ayak oyunu, trambolin, parmak boyası gibi aktivilerle çocuklar ​ebeveynleri ile birlikte geçirdikleri güzel anılar biriktirdiler.

Beyoğlu95 projesindeki bebeklerin de zaman geçirdiği 0-2 yaş oyun alanında  ise Ahşap kule (KAPLA oyunu) ve Lego oyunları ile bebeklerin el becerileri desteklemeye yönelik etkinlikler gerçekleştirilmiştir.