Beyoğlu Festivalleri Başladı!

Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Beyoğlu festivalleri, Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle Açık Hava Sinema Günleri ile başladı. Gündüz saatlerinde gerçekleşen Gençlik Festivali, akşam yerini Açık Hava Sinema Günleri’ne bıraktı. Açık Hava Sinema Günleri’nde dört gün boyunca, Türk Sineması’nın yakın dönem en seçkin örneklerinin Taksim Meydanı’nda gösterimlerinin ardından, gösterimi yapılan filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları ile yapılan söyleşilerle sinemaseverler bir araya geldi.

Açık Hava Sinema Festivali’nin ardından Tunus ezgilerini seslendiren Takht grubunun konseriyle başlayan 8. Kültürlerarası Sanat Diyalogları Festivali’nde ise Bosna Hersek, Brezilya, Endonezya ve Malta’dan farklı müzik ve dans grupları Taksim Meydanı’nda ziyaretçileriyle buluştu.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen ve her yıl farklı ülkelerden, kültürlerden sanat temsilcilerini Beyoğlu’nda bir araya getiren Kültürlerarası Sanat Diyalogları Festivali’nin sekizincisi bu yıl 22-25 Mayıs tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda gerçekleşti. Gündüz saatlerinde Beyoğlu Gastronomi Festivali’ne ev sahipliği yapan Taksim Meydanı’nda akşam saatlerinde Kültürlerarası Sanat Diyalogları Festivali’nin renkli ve keyifli etkinlikleri yer aldı. Üç gün süren festivalde Tunus’tan Takth, Bosna Hersek’ten The Last Location, Malta’dan KazinSka ve Brezilya’dan Jozi Levi Brazil Project müzik grupları ile birlikte Endonezya Geleneksel Dans Grubu’nun performansları Beyoğlu’nun çok kültürlü yapısına renk kattı.