Anneler Günü Sütlüce Sahil'de Beyoğlu95 Projesiyle Kutlandı!

Kültür Kent Vakfı yürütücülüğünde, Beyoğlu Belediyesi ve Sosyal Market Vakfı iş birliği ile Bernard van Leer Vakfı'nın teknik ve finansman desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu95 Projesi, 0-3 yaş arası çocukluk gelişiminin önemine dikkat çekmek amacıyla ev ziyareti temelli, İstanbul95 programına bağlı yürütülen bir aile rehberliği programıdır. Proje kapsamında ayrıca 0-3 yaş arası çocuklar ve ailelerine yönelik park ve yeşil alanlar tasarlanırken, gerçekleşecek seminer, konferans ve atölye çalışmaları ile kamuoyunda erken çocukluk ile ilgili farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

150 ailenin katıldığı özenle tasarlanan etkinlikte aileler, uçurtma yapımından okuma etkinliğine, kukla yapımından baskı çalışmalarına kadar özel olarak tasarlanan 10 farklı atölye ve oyun gruplarıyla anneler gününü en eğlenceli şekilde kutlayıp, birlikte geçirdikleri güzel anılar biriktirdiler.

Atölye ve oyun gruplarının yanı sıra beslenme uzmanı Sibel Güngör, annelerle “Sağlıklı Çocuk Beslenmesi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi

Gün sonunda, anneler gününü en eğlenceli şekilde kutlayıp birlikte geçirdikleri güzel anılarla evlerine dönen anne ve çocukları bir sonraki etkinliği sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.